A study for a (uni)form / Galleria Pato

Hanna Peräkylä

A study for a (uni)form / tekstiiliteoksia / 6.-27.5.2018

Galleria Pato, Taideruukki Kuusankoski

Avajaiset sunnuntaina 6.5. klo 12.00-17.00 – Tervetuloa!

Kyminväylä 2 F, Kymin Ruukki, Kuusankoski
Avoinna ti-pe 11-17
la-su 12-17
Vapaa pääsy

__________

Hanna Peräkylän näyttely A study for a (uni)form koostuu maalauksista ja tekstiiliteoksista.

Näyttelykokonaisuus jatkaa Peräkylän tutkimusta vaatteiden ja arkisten kodintekstiilien kulutuksen, arvostuksen ja unohduksen tiimoilta. Teoksien taustalla on pyrkimys käsitellä yltäkylläisyyttä hyvin niukan visuaaliseen ilmaisun kautta.

Teoksien materiaaleina ovat uusiokäytetyt tekstiilit, pääosin vaatteet ja vanhat lakanat. Tekstiilejä on käsitelty maalaten, ommellen ja kirjoen, uusimmissa töissä maalaukset rakentuvat myös naulaten. Peräkylä hyödyntää tekstiilien valmista väriä, kulumia, materiaalin tuntua ja kerroksellisuutta; maalauspinnan kolmiulotteisia mahdollisuuksia. Taiteilijan tavoitteena on pyrkiä kohti yhä minimaalisempaa lisätyn maalin käyttöä, tekstiilien hyödyntämistä sellaisinaan.

Näyttelyä on tukenut Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö.

Näyttelykokonaisuus matkaa Pato Galleriasta Joensuun Taidekeskus Ahjoon heinäkuussa 2018. Taidekeskus Ahjon näyttely toteutetaan yhdessä taidemaalari Mikko Sakalan kanssa.

______________________________________________________________


Hanna Peräkylä (s. 1984) on Valkealassa syntynyt, nykyisin Voikkaalla asuva tekstiilitaiteilija. Hän valmistui tekstiilitaiteen maisteriksi Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013. Peräkylä työskentelee oman taiteellisen työnsä lisäksi taide-ja käsityöopetuksen parissa Kouvolan kaupungilla ja kansalaisopistossa, sekä freelancerina erilaisissa kulttuuriprojekteissa. Kuluvana kesänä hän suunnittelee lavastusta Korvenkylän kesäteatteriin.

Yhteystiedot:
hannaelina.perakyla@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/CraftFromTrashByHannaPerakyla/
Instagram: https://www.instagram.com/hanna_perakyla/